torsdag 22 januari 2009

Lite äckligt!

Nääää
...det är någon som har använt min tandborste och lämnat kvar använd tandkräm på den. Långt in och mellan varje strå. Grå kleggig tandkräm är det för den är eko och gjord på nyttigheter bra för naturen, djuren och det hela. Men inte är den väl så eko att vi måste återanvända den allihop samma kväll och med min tandborste. Alltså, jag är inte snål på något sätt. Jag delar gärna med mej av mej och mitt. Men, ja, kanske är jag petig och noga och har höga krav men visst är det lite lyxigt med en alldeles egen orörd klick tandkräm på sin borste. Det var bara lite så jag tänkte.

På tal om vad olika människor kan uppfatta som mindre trevligt kom jag att tänka på en tjej som jag kände. Hon krävde att russin skulle vara opillade! Opillade russin betyder att ingen varit nere i paketen och med våld grävt fram, med sina bara händer russin ur paketet. Ni vet, dom brukar ligga så där tätt ihop och sammanpressade så antingen måste man skaka fram dom och då riskerar man att få en hel klump på en gång eller måste man pilla med handen och då kan man omöjligt bara ta dom man ska ha. Alltså blir även resterade russin besudlade och tagna på, alltså är dom inte längre opillade russin. Det var det äckligaste hon visste, pillade russin. Så nu vet ni att det inte bara är danska räkor som kan vara pillade utan även svenska russin.
Finns det någon annan som har en liten äckel-fobi att dela med sig av?
Jag är nyfiken!


7 kommentarer:

linda sa...

äckel- och kletfobi = favvoämne!

jag har en allmän kletfobi. om jag får nåt oljigt på mina bestick alltså där man håller måste jag diska bort det kan absolut inte fortsätta äta. och jag har svårt för handkräm i händerna ovanpå går bra men inte på insidan. nej nej.

pillade russin har jag aldrig tänkt på. hmm spännande!

Pseudonaja sa...

Jag är ganska härdad, men människohår i mat är vidrigt. Hundhår i sängen är emellertid inga problem.

Doktoranden sa...

Kletfobi. Jag avskyr att bli kletig.

Huvva.

Howdy Sailor sa...

Jag är inte äckelmagad alls och pillar gärna på russin eller lånar en tandborste. Däremot har jag övertagit en "fobi": min frissa på åttiotalet sa att det äckligaste hon visste var att klippa någon med smutsiga öron. Så nu tvättar jag öronen med lut när jag ska klippa mig.

Anonym sa...

*ryser*
Jag klarar inte av långa hårstrån... om det sitter löst - NÅGONSTANS! De kan vara rätt ok om de sitter fast på skalpen på människor, men om de ligger lösa på kläder, möbler, avloppet... you name it *kräks en smula*
Jag har faktiskt plockat bort hår på folk på bussen i smyg ... om det är väldigt många hår så byter jag sittplats så att jag inte exploderar.

Pseudonaja nämner hundhår.. det går bra i alla former. Lite jobbigt i ögat bara.

En notering: jag fick välja klet- och smetfobi, jag har så många så jag vill ju inte verka helt obstinat ;)
Vänliga hälsningar / Wacowoman

E sa...

Tack för alla öppenhjärtliga , kletiga, örongojs-smuts och hårstrå-fobi kommentarer!
Jag gläder mej helt vilt!

tack tack och låt oss alla tänka på att vi inte är ensamma i våra nojor=)

Kraxpelax sa...

OBS, reklam!

Bildkonst:

http://screenfonds.blogspot.com/

Poesi:

http://kraxpelax.blogspot.com/
http://nattljuset.blogspot.com/

- Peter Ingestad, Solna

Bloggintresserade

Min blogglista