torsdag 16 oktober 2008

Klimatsmart - verbalt


Jag föreslår att man inför begreppet klimatsmart även i andra sammanhang är när det gäller vår natur. Klimatet på en arbetsplats exempelvis är väldigt viktigt. Vi ska tänka miljövänligt och inte kritisera varandra eller sätta upp förarliga lappar om att någons mamma inte jobbar där och liknande. Vad är en odiskad kopp i jämförelse med dålig stämning som gör att vi tvingas andas unken luft. 

Det är inte vidare miljövänligt att kritisera varandra överhuvudtaget. Vi bör alla ta ansvar för miljön på våra arbetsplatser och acceptera varandras olikheter så att våra kontorslandskap inte försuras. Se till att de miljöförstörande verbala utsläppen minskas. Genom att kritisera varandra riskerar vi att helt utrota den speciella individualisten inom vår art. Detta vore en naturkatastrof bland oss människor. Genom att tillåta miljöförstörande negativa attityder kan friska ideer och kreativt tänkande försvinna snabbt. Unika individualister har hållit klimatet på våra arbetsplatser i balans under många år. Marknadskrafterna ökar kopiorna och individen står vid randen av utrotning. Individualismen är beroende av att vi agerar miljövänligt och värnar om en god atmosfär. 

Varför inte tänka även på hemmamiljön. Tänk om vi även införde miljövänliga samtal vid middagsborden. En strålande ide tycker jag som dessutom kan alstra en massa värme mellan människor och förhindra att vi blir så att säga utbrända. Det skulle också förhindra att vi blev överhettade av negativitet och istället återuppbygga balansen så att vi ökade energin i varje person. Väldigt klimatsmart skulle jag vilja säga. Vi måste också i hemmamiljön hitta en form för hållbar utveckling så att våra yngsta plantor får en chans att växa och gro i naturskön miljö.
Då kan vi njuta av barnkvitter och ventilerad ren luft. 

2 kommentarer:

Comvidare sa...

Ertappad! I morse var jag verkligen inte klimatsmart. Varvade mortorn. Körde på tomgång. Och slösade energi. Redan innan frukost! Mina mornar behöver verkligen energisaneras, för klimatsmart är jag inte i den bemärkelse som du så fyndigt annonserade.

E sa...

fniss..men man gör sitt bästaste och det är väl gott nog. Du är ju för balansens skull miljökämpe nummer ett när det gäller relationsmiljö. Inte att förglömma dom åtgärder du tar till att skapa jämställdhet mellan könen på vår planet. Där har det rått försurning länge som vi alla vet.

Bloggintresserade

Min blogglista